Студенти намагаються харчуватися дешево, швидко і близько біля свого вузу. Найчастіше вони відвідують, столові, бістро, маленькі ресторанчики і молочні бари. Де студентам можна поїсти смачно і дешево. Ось кілька суб'єктивних пропозицій.
1.Факультет математики, фізики та інформатики UG
Бар позбавлений будь-якого кондиціонера. Це як недолік. Студенти факультету математики, з задоволенням відвідують цей бар, тому що у них немає іншого вибору, так як їдальня і кафе знаходяться трохи далі. Меню особливим вибором не балує, хоча ціни на обіди демократичні. На вибір є декілька супів, по 3 злотих і пару обідніх наборів по 9 злотих. Тут можна насолодитися запіканкою (4,50 злотих), хот-доги (4 злотих.) або гамбургер (5,50 злотих). Однак, убогий вибір салатів.
Gazeta.pl Гданськ, Гдиня, Сопот - Новини Кава мелена по 4 злотих, суп по 2, а десерт за злотий. Це тільки в молочному барі.
Рейтинг барів
Ще кілька років тому молочні бари асоціювалися з убогими барами для дітей радянської Польщі, в яких був сірий інтер'єр, надщерблені тарілки, чашки з грубої кераміки, посуд з литого алюмінію і столики без скатертин. Тепер все змінилося в кращу сторону. Найпопулярніші бари, щоб усунути черги під час обіду розташовані на свіжому повітрі. Спеціально для вас ми представляємо огляд барів з дешевими стравами, в яких харчуються студенти.
Бар туристичний в Гдині
Хоча бар пропонує як м'ясні страви, так і молочні, однак найбільшим успіхом користуються тут супи. В середньому вартість порції супу 3,50 злотих. Великою популярністю користуються також голубці (плюс картопля, соус 8,80 злотих), фрикадельки (плюс картопля, соус 9,30 злотих) і, звичайно, млинці з сиром, цукром і сметаною (4,20 злотих). Не можна також не згадати про російських варениках (4 злотих за 6 штук). В обідній час в барі так багато клієнтів, що черга в касу займає половину закладу, а в літній сезон навіть виходить назовні. Безсумнівний мінус - це невеликий зал, часто після кілька хвилин стояння в черзі на касі, треба ще чекати на місце за столом.
Студентський Бар
Працює 24 години в добу 7 днів в тиждень. Особливо всередині приміщення виглядає цілком сучасно. Меню відображається на міні-табло. У сезоні часто відвідують любителі сонця, в ніч вечірки. Бар користується великою популярністю серед студентів і мешканців прилеглих кварталів. У меню тут можна знайти великий вибір супів, є борщ (чистий 2,50, з пельменями 7 злотих), суп гороховий (5,20 злотих), суп з додаванням плавленого сиру (5,20 руб.), і, звичайно ж, молочний з локшиною або рисом (2,80 злотих) і вареники, зокрема, росіяни (8 злотих), з ягодами (9 злотих), полуницею (9,50). Відбивна 5,20 злотих, за курку 6 золотих, а за стейк 7,56 злотих. В меню можна також знайти овочі (4 злотих) і набір салатів (3,50 злотих). За картоплю заплатимо 3 золоті, за фрі 6 злотих.
Бар сонячний, Гдиня
Заклад існує з кінця 50-х років і як і раніше користується великою популярністю. Що найчастіше замовляють тут студенти? Насамперед, супи. Борщ з яйцем (2,85 злотих), суп з томатом (2,53 злотих) і, звичайно, суп молочний (з макаронами 1,72 злотих, з рисом 1,44 злотих). Клієнти хвалять, також млинці (близько 4 злотих), голубці (6,48 злотих) і, звичайно, котлети (4,60 злотих). У меню великий вибір салатів: салат овочевий (1,92 злотих), салат з капусти (1,04 злотих), з селери (1,56 злотих), з редьки (1,60 злотих). За картоплю тут платять всього 1,50 злотих.
Молочний бар Сирена, Гданськ
Улюблений молочний бар польських студентів. Черги часто тягнеться до вхідних дверей. Ідеальне місце для тих, хто хоче смачно, і, що важливо, недорого поїсти. Зручне розташування, уважне обслуговування, і, дійсно, хороша їжа привертає багато людей, але не має перенаселення. Приємно і затишно в залі каже Марта, студентка польської філології у UG. А які страви замовляють завсідники? Насамперед, вареники, як росіяни (5,30 злотих), так і з м'ясом (6 золотих). І стандартно котлети мелені (4,50 злотих) і голубці (6,50 злотих). Картопля за розумною ціною - 2 золотих, за порцію.
Вареники російські 5,30 злотих, з м'ясом 6 золотих. І котлети 4,50, голубці 6,50 злотих
Бар Академічний, Гданськ
Бар Академічний другий улюблений адресу польських студентів. Цей бар має свої переваги, тому що, як правило, не має проблем з вільними місцями. Дуже приємне обслуговування. І при цьому дійсно низькі ціни.
Бар Академічний за нашими розрахунками, дешевий бар. Для прикладу, за суп ми тут платимо 2,52 злотих, з додаванням плавленого сиру 2,30 злотих, гороховий суп 3 злотих, а за суп молочний 1,37 злотих. Котлети мелені по 4,30 злотих, відбивна 5,80 злотих, а млинці з сиром по 2,45 злотих. Вареники з фруктами стоять 3,90 злотих, а вареники російські 4,50 злотих. Розчаровує тільки ціна картоплі - 2,60 злотих за 200-грамову порцію.
А що говорять про Барі його клієнти? Харчуюся тут більше двох років. Все смачно. Рекомендую млинці з сиром, котлети з картопляним пюре і вареною морквою, ну і всі супи - зазначає Мальвіна, студентка університету в Гдині. Їжа дешева і справді смачна, така, як домашня. При цьому тут чисто і приємно. Нічого більше для щастя не треба, - додає Ольга, також студентка університету.
Бар Гдыньский, Гдиня
Дуже гарне місце, бар знаходиться прямо навпроти залізничного вокзалу. Може здатися, що в обідній час тріщить по швах. Як правило, не має постійних клієнтів. Може бути, тому, що тут потрібно вибрати один з готових наборів. За відбивні з картоплею і салатом потрібно заплатити 10,50 злотих, а за грудку курчати з сиром 13,50 злотих Досить дорогий суп 4,50 злотих за порцію.
Молочний Бар На Ринку
Бар популярним, особливо серед місцевих жителів. Зазирають тут також учні сусідньої школи. Добре виконаний інтер'єр. Ціни не високі, наприклад, за котлети з гарніром 5,99 злотих, за стейк 8,99 злотих, а за грудку курчати 7,99 злотих. Суп 2,99 злотих, український борщ 3,79 злотих, суп з квасолею 3,59 злотих. Великий вибір салатів, все по 2,89 злотих. За порцію картоплі платити 0,95 злотих.
{P.S.} Шановні читачі! Дуже прошу, висловлюйте свою думку і побажання у коментарях, пишіть на пошту. Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею з друзями, для цього клікніть по кнопках соціальних мереж, які розташовані трохи нижче. Дякую, що зробили добру справу.