Навчання в Польщі

Головна | Реєстрація | Вхід
Вівторок, 06.12.2016, 23:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Мои статьи [2]
Освіта в Польщі [25]
Поради та рекомендації для українських абітурієнтів
Робота в Польщі [8]
Поради студентам з україни як знайти роботу у Польщі
Корисна інформація [12]
Поради українцям як вибрати спеціальність, та у який ВУЗ Польщі поступати на навчання.
Імміграція до Польщі [0]
Поради украінцям, як виїхати до Польщі на постійне проживання.
Курси польської мови у Польщі [10]
Інформація для абітурієнтів з України, як вивчити польську мову.
Цікава інформація [1]
Інформація про Польщу, та її громадян.
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » Статті » Робота в Польщі

Поправки до закону про іноземців

Поправки до закону про іноземців,  в законі  про сприяння зайнятості на ринку праці

Робота у Польщі


12 червня поточного року набули чинності поправки до закону " про іноземців", метою яких є впровадження в польське законодавство положень двох директив ЄС.

Мова йде про так зван
і «директиві повернення» (директива Європейського Парламенту та Ради 2008/115/ЄС від 16 грудня 2008 року " про єдиних стандартів і процедур, що застосовуються державами - членами ЄС щодо повернення незаконно перебуваючи громадян третіх країн), так і директиву про " Синю Карту (директива Ради 2009/50/EC від 25 травня 2009 р. щодо умов в'їзду і перебування громадян третіх країн, в цілях отримання роботи за професією, що вимагає високої кваліфікації).

Представлені рішення є частиною більш великої ініціативи, спрямованої на прийняття нового закону про іноземців (підстави для її проекту були прийняті Радою Міністрів від 16 серпня 2011 р.), при цьому із-за тривалої роботи над її проектом і можливими термінами впровадження обох директив (директиви 2009/50/ПІД - 19 червня 2011 р. та директиви 2008/115/EC - 24 грудня 2010 р.), було вирішено внести поправки до чинного закону.

Зміна в положенні так званої директиви про Синю Карту
стало причиною додавання нового розділу 4а під назвою „Дозвіл на тимчасове проживання з метою роботи за професією, що вимагає високої кваліфікації”, в якому викладені умови, режим і правила, на підставі яких буде надаватися дозвіл, а також визначення чотирьох нових понять (досвід, навички, отримані в ході навчання на рівні вищої освіти, для виконання роботи за професією, що вимагає високої кваліфікації), які спрямовані на полегшення положення іноземців і польських роботодавців.

І так, одним з основних умов надання іноземцю вищевказаного дозволу є неможливість задоволення суб'єктом господарювання
польських працівників на місцевому ринку праці (ця можливість не враховується тільки перші два роки перебування іноземця в Польщі). Визначення буде здійснюватися стандартно, на підставі обліку безробітних та шукаючих роботу або негативний результат вербування, організованої для суб'єкта в процесі найму іноземця. Такий режим застосовується і в даний час в процесі розгляду заяви про видачу дозволу на роботу. Крім того, в ході проведеного розслідування, губернатор буде досліджувати або іноземець має відповідну кваліфікацію і розмір заробітної плати, визначений у договорі з іноземцем, не менше ніж еквівалент 150% від середньої річної заробітної плати брутто в Польщі.

Нові правила запроваджують ряд спеціальних можливостей, доступних на сьогоднішній день не для висококваліфікованих фахівців.

Серед них можна назвати, зокрема:
видача дозволу на проживання протягом зазначеного строку буде здійснюватися в межах однієї процедури адміністрування, що включає як дозвіл на перебування у Польщі, так і дозвіл на роботу;
після закінчення двох років перебування у Польщі, у разі зміни роботодавця, іноземець повинен повідомити про зміну виконання роботи, посади, заробітної плати або інших умов зайнятості, іноземець повинен буде лише повідомити губернатора про такий факт;
у разі тимчасової відсутності зайнятості, іноземець, якому видано дозвіл на певний період часу для виконання роботи за професією, що вимагає високої кваліфікації буде мати можливість залишитися на території Польщі;
пільгові правила возз'єднання сімей, а також надання дозволу на довгострокове проживання в ЄС.

Впровадження вищезазначених директиви в національне законодавство викликало необхідність змін у законі від 20 квітня 2004 року про сприяння зайнятості на ринку праці установ під кутом звільнення іноземця, який має новий тип дозволу від обов'язку отримання дозволу на роботу. Це зміна, однак, має характер замовлення.

Варто відзначити, що з досвіду інших країн ЄС, а також аналізу польської влади показують, що очікується, кількість іноземців, які можуть скористатися привілеєм мати дозвіл на перебування для виконання роботи, що вимагає високої кваліфікації буде невеликий (до кількох десятків чоловік на рік).

Наступна директива, це т.зв. директива повернення, змінюється, а слідом за цим статті закону про іноземців (у главі 8 закону - „Виведення іноземців та обов'язок їх покинути територію республіки Польща” в главі 11 - „Облік і переоблік у справах іноземців”), підхід до проблематики видворення, роблячи акцент на добровільне повернення в країну походження, які незаконно перебувають в країнах Європейського Союзу іноземців. Тому закон передбачає, що рішення про звільнення, визначає строк для добровільного виїзду іноземця з території Республіки Польща, який становить від 7 до 30 днів (в даний час не більше 14 днів).

*****

Крім того, запропоновані рішення передбачають:

- індивідуальний підхід при розрахунку терміну заборони на повторний в'їзд, на який у польському законодавстві досі не було (термін заборони в'їзду положення прямо з закону), а також можливість виносити рішення у вигляді адміністративного рішення про заборону в'їзду на територію РП (раніше законодавство не дозволяло цього), а якщо це вимагається за директивою на територію Шенгенської зони;
- заборона на повторний в'їзд тепер буде визначатися в межах термінів, запропонованих для окремих випадків, які є підставою для прийняття рішення про висилку з Польщі;

- можливість скасування заборони на повторний в'їзд на територію Польщі або держав-учасниць Шенгенської угоди, у випадку, якщо іноземний громадянин доведе, що він зробив усе , що потрібно в положенні, то рішення, що зобов'язує до повернення, в терміни, які були призначені на заборона на повторний в'їзд або коли повторний в'їзд на територію ПОЛЬЩІ чи країн Шенгену відбудеться з гуманітарних міркувань;

- розміщення даних іноземця в список іноземців, чиє перебування на території ПОЛЬЩІ небажано відбудеться лише після винесення остаточного рішення, що містить рішення про заборону повторного в'їзду;
- можливість появи іноземця з проханням про видалення даних з каталогу, якщо б вони були поміщені в список на підставі рішень, виданої в результаті судового розгляду, принесений після 23 грудня 2010 р., а, значить, на день раніше терміну впровадження директиви повернення;

- обов'язок ведучого розслідування щодо висилки з ПОЛЬЩІ надання іноземцю не володіє в достатній мірі, польською мовою перекладача, а також перекладу окремих частин, виданого рішення на мові, зрозумілій для іноземця.


{P.S.} Шановні читачі! Дуже прошу, висловлюйте свою думку і побажання у коментарях, пишіть на пошту. Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею з друзями, для цього клікніть по кнопках соціальних мереж, які розташовані трохи нижче. Дякую, що зробили добру справу.

Поділитися в соц. мережах

Категорія: Робота в Польщі | Додав: csczecin (26.11.2013) W
Переглядів: 497 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Друзі сайту

Контакти в Польщі:

E-mail: Centr.akcent@gmail.com

Skype: centrum_jezyka_polskiego_akcent

Tel: +48 66 41 31 875

 

Контакти в Україні:

E-mail: rekun88@yandex.ru;

Телефон: +38 095 3388607

Центр Польської Мови "AKCENT"

Адреса: 71-561 Szczecin, Niebuszewo

ul. Mikołaja Reja 8/8

Тел:+48 664131875

Skype: centrum_jezyka_polskiego_akcent

E-mail: centr.akcent@gmail.com



Навчання в Польщі | Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz